Med gasinfravärmare blir uteservering mer levande och ger besökarna chansen att njuta av att sitta utomhus utan att frysa en längre tid på året. Dessutom är biogas ett hållbart val. För Arman Sultani, driftschef på Brasserie Vau de Ville var det en självklarhet.
– Vi har valt gas just för miljötänket. Vi har det både i uteserveringen och i köket. Det är också bättre miljö för personalen att jobba, temperaturen är samma hela tiden på uteserveringen. Och för gästerna – att vi kan ha uteserveringen året om. Jag hoppas att det är fler och fler restauranger som väljer biogas, säger Arman Sultani, driftchef på Vau De Ville.
Gas i köket och gasvärmare på uteserveringen
– Vi vill visa på gasens breda användningsområde som är många fler än gasspisen. Förhoppningsvis kan fler restauranger bli inspirerade och se de positiva möjligheterna med att installera värmare och brasor på sina restauranger, säger Renée Josefsson, vd Stockholm Gas.