Flera fördelar med gasspis i restaurangköket

I ett restaurangkök behövs både effektivitet och känsla. Gasspisen är ett självklart svar på båda de behoven. Gasspisen ger en jämn och konstant värme som kan regleras blixtsnabbt. Matlagning över öppen låga har alltid förenat traktörer, över tid och rum.

Dessutom är gasspisen mer energieffektiv än en elspis, vilket gör den bra för både miljö och ekonomi.

Ökad omsättning med mysbrasor och gaseldad infravärme

Stämningshöjande brasor och dekorationer med öppna lågor, som en öppen spis, passar lika bra inomhus som på en uteservering. Och dessutom kan utesäsongen förlängas på er uteservering med flera månader med hjälp av en gasvärmare. På flera platser erbjuder restauranger sina gäster till och med att sitta ute året runt, med hjälp av gasdrivna infravärmare. De som finns på marknaden idag är både diskreta och effektiva.

Foto: Öresundskraft

Mys och lång utesäsong med gasvärmare

Många hotell, spa och restauranger installerar gasdrivna mysbrasor eller andra dekorativa gasapplikationer, som facklor. Och visst lönar sig investeringen.

Flera krögare vittnar om högre omsättning efter att de har installerat till exempel gaseldad infravärme på uteserveringen.

Smidigt och hållbart med biogas från nätet

Om din restaurang ligger i ett område med tillgång till gasnät i marken så kan du installera gasspisar och värmare som drivs med hjälp av biogas. Du får din biogas levererad hela vägen till användningsstället via gasnätet – smidigt, både för dig och din personal.

Genom att installera gas på din restaurang kan du göra en klimatinsats både i köket och på uteserveringen. Dessutom får du möjlighet till biogasmärkning i White Guide och kan använda din installation av biogas som en del i din marknadsföring.

Nyfiken på att använda gas i din restaurang?

Kolla med ditt gasnätsföretag om du har möjlighet att koppla in dig på gasnätet i din stad.