Här listar vi några av de leverantörer som finns för pannor, infravärmare, aerotemprar (fläktluftvärmare), spisar, hällar, gasbrasor, kaminer, terassvärmare, grillar, gaskontakter och gasbrännare. Kontakta gärna din gasinstallatör för att få tips om specifika gasprodukter.

Gaspannor

Att värma upp med gas kan vara en lönsam affär. Med en gaspanna gör du både en ekonomisk besparing och bidrar aktivt till att reducera utsläpp och skona miljön.

Milton 
Vaillant  
Viessmann 
Weishaupt 

Infravärmare med gas

Gaseldad strålningsvärme är en effektiv lösning för uppvärmning av till exempel en uteservering. Det ger en behaglig temperatur på terrassen, bra arbetsmiljö för personalen och dessutom kan utomhussäsongen förlängas.

Schulte  
Gasvärmesystem 

Gasaerotemprar (varmluftsfläkt eller fläktluftsvärmare)

En aerotemper – även kallad varmluftsfläkt eller fläktluftsvärmare – är en fläkt som värmer upp luften (aero = luft).

Schulte 
BVM 
Amgas 

Leverantörer av gasspisar och gashällar

Gasspisen har anor från mitten av 1800-talet. När de flesta större städer hade gasverk i slutet på 1800-talet började gasspisar installeras och kompletterade eller ersatte då vedeldade spisar. Oftast var det enkla apparater med en eller två koklågor.

Sen dess har gasspisen utvecklats och idag finns i ett stort antal variationer av spisar och hällar med allt från en till sex brännare i. Det finns gasspis med gasugn eller med elugn, man kan välja häll för gas eller en häll som är kombinerad gas och el, ja variationer och utseende är många. Till en gasspis finns ingen begränsning på vilken panna eller kastrull som används.

Det finns ett stort utbud av gasspisar och hällar för både restauranger och privata bostäder.

Gorenje 
Igf 
Exergon 
Electrolux
Ilve 
Smeg 
Siemens 
Bosch 
Gaggenau 
Husqvarna 
Ikea 
Gasspisen

Leverantörer av gasbrasor och gaskaminer

Gasbrasor finns för både inomhus och utomhusanvändning och i en mängd olika utföranden. Gemensamt för dem alla är att de bidrar till en mysig stämning och ofta blir en central del i miljön.

Eldmakaren 
Gasbrasan 

Leverantörer av terassvärmare

Terassvärmare som drivs av gas är vanliga vid utomhusserveringar och restauranger men kan även användas i andra typer av fastigheter och bostäder. Den vanligaste utformningen är en stolpe där brännare och den värmande delen är monterade i toppen.

Allt i trivsel 
Gasbrasan 
Gasvärmesystem i Nora 
Brixx, Malmö

Leverantörer av gasgrillar och gaskontakter

Precis som en gasspis ger bättre kontroll av matlagningen i köket, får du bättre kontroll på grillningen med en gasgrill. En gaskontakt liknar i funktionen ett vanligt vägguttag för el och gör det möjligt att till exempel installera en gasgrill eller terassvärmare på ett flexibelt vis.

Bluegaz 
Flamkontroll

Leverantörer av gasbrännare

En separat gasbrännare används då brännaren inte är integrerad i pannan eller gasapparaten. Gasbrännare finns i olika effektområden och används ofta på större pannor i fastigheter och i industrin. Brännare kan fås i olika utföranden och anpassade för aktuell gas.

Weishaupt 
Milton 
Bentone